- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 55
- STOB recept
- Porce: 10.00
Bublaninu podáváme ideálně s jogurtem nebo tvarohem, aby nás více zasytila.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 110 |
Olej řepkový | 40 |
Mouka špaldová celozrnná | 120 |
Mouka ječná celozrnná | 80 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 170 |
Maliny | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 8 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Borůvky | 100 |
Energetická hodnota celkem: 6708 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 223,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 671 kJ
Bílkoviny (g): 4.4, Tuky (g): 5.9, Sacharidy (g): 22.3, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mouku (můžeme použít směs ječné a špaldové nebo jen špaldovou mouku) smícháme s kypřícím práškem a cukrem. V jiné míse si promícháme vejce, olej a mléko. Obě směsi promícháme dohromady a vytvoříme lité těsto. V případě potřeby zahustíme moukou nebo naopak zředíme mlékem. Na závěr opatrně vmícháme borůvky a maliny. Do koláče můžeme použít čerstvé nebo mražené ovoce, čerstvé použijeme na dozdobení. Koláčovou formu si vymažeme a vysypeme a vlijeme těsto. Pečeme při 170 stupních cca 40 minut. Hmotnost hotové bublaniny: 700 g, energetická hodnota na 100 g = 960 kJ. 1 porce odpovídá cca 70 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.