- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 70 % průměr | 70 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 5 |
Řepa červená | 90 |
Vločky ovesné | 80 |
Energetická hodnota celkem: 3017 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 79,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 126 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 1.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čokoládu si rozehřejeme na vodní lázni. Vločky nameleme a řepu nastrouháme najemno. Řepu si můžeme předem uvařit nebo upéct, ale lze použít i syrovou. Vše smícháme dohromady, aby vzniklo kompaktní těsto. Těsto dáme na chvíli ztuhnout do lednice. Z těsta tvarujeme kuličky a obalíme v kakau. Kuličky skladujeme v ledničce a sníme během pár dní. 1 porce odpovídá 1 menší kuličce o hmotnosti cca 10 g (=125 kJ).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.