- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Dýně Hokaido | 1200 |
Almette medvědí česnek | 50 |
Olej slunečnicový | 50 |
Krůta bez kůže průměr (syrová bez kostí) | 800 |
Sýr polotučný polotvrdý 30% průměr | 200 |
Strouhanka | 50 |
Vlašské ořechy (nesolené) | 30 |
Slanina anglická | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, medvědí česnek,
Energetická hodnota celkem: 12478 kJ
Bílkoviny (g): 264,
Tuky (g): 153,
Sacharidy (g): 144,
SAFA (g): 54,
Cukry (g): 67,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 8
Energetická hodnota na 1 porci: 1040 kJ
Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Zapékací formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou smíchanou s vlašskými ořechy. Dno formy vyložíme naplátkovanou dýní hokaido, potřeme medvědím česnekem, osolíme,opepříme, posypeme strouhaným sýrem, mletým krůtím masem ochuceným česnekem,pepřem, solí, směsí zelených natí, kouskem anglické slaniny. Další vrstvu tvoří opět dýně potřená medvědím česnekem s olejem a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi třičtvrtě hodiny až hodinu .
Komentáře je možné psát až po přihlášení.