- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí mleté průměr (syrové) | 600 |
Dýně špagetová | 600 |
Cibule | 150 |
Česnek | 20 |
Olej olivový | 30 |
Dochucovadla:
sůl, bylinky
Energetická hodnota celkem: 7974 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 136,
Sacharidy (g): 60,
SAFA (g): 51,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1994 kJ
Bílkoviny (g): 29.8, Tuky (g): 34, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 12.8, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Špagetovou dýni uvaříme ve vodě (cca 40 minut). Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek, přidáme koření dle chuti (gyros, bylinky) a mleté maso. Restujeme. Uvařenou dýni rozkrojíme, odstraníme semena a naškrábeme vidličkou na špagety. Přidáme k restovanému masu. Možno jíst samotné nebo s chlebem. 1 porce = 350 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.