- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ementál 45% | 150 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 15 |
Máslo čerstvé nesolené | 25 |
Máslo přepuštěné Ghí | 30 |
Brambory (syrové) | 470 |
Kapusta růžičková | 400 |
Cibule | 180 |
Filé z tresky (mražené) | 475 |
Dochucovadla:
sůl, bylinky, koření na brambory
Energetická hodnota celkem: 9067 kJ
Bílkoviny (g): 163,
Tuky (g): 104,
Sacharidy (g): 135,
SAFA (g): 64,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1813 kJ
Bílkoviny (g): 32.6, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 27, SAFA (g): 12.8, Cukry (g): 6.2, Vláknina (g): 5.6, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
Kapustu uvaříme v mírně osolené vodě (7 minut). Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. obojí naklademe do pekáče, trochu posypeme kořením na brambory. Na ghí osmahneme pokrájenou cibuli, na ni dáme na kousky nakrájenou rybu, posypeme bylinkovým kořením a resujeme, až se voda skoro vyvaří. směs nasypeme do pekáče na brambory s kapustou. Vedle si připravíme bešamel z másla, mouky a mléka. Zalijeme směs v pekáči, posypeme sýrem a zapékáme při 200 C asi 20 minut (do zlatova). 1 porce 1813 kJ, 295 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.