- Autor: Aleisa
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 300 |
Vývar masový | 200 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 300 |
Pažitka | 15 |
Sůl | 4 |
Energetická hodnota celkem: 1781 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 62,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 594 kJ
Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 20.7, SAFA (g): 1.7, Cukry (g): 5.7, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 1.7
Postup přípravy
Oloupané a omyté brambory nakrájíme na menší kousky, vložíme do menšího hrnce, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí. Pokud je vývar bez soli nebo je slaný málo, tak dosolíme. Měkké brambory v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérem, částečně už můžeme naředit mlékem. Po rozmixování přidáme zbytek mléka dle potřeby a necháme cca 3 minuty provařit. Nakonec přidáme jemně nakrájenou pažitku a odstavíme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a k tomu buď vařené libové hovězí nebo vepřové maso, případně vařené vejce. Množství mléka a vývaru se může nepatrně lišit, vše přidáme dle potřeby.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.