- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřové mleté průměr (syrové) | 400 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Moravské uzené | 95 |
Fazole červené sterilované v nálevu | 240 |
Cibule | 100 |
Strouhanka průměr | 20 |
Kapusta hlávková | 250 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, kmín, koření na mletá masa
Energetická hodnota celkem: 7130 kJ
Bílkoviny (g): 118,
Tuky (g): 98,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 43,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1783 kJ
Bílkoviny (g): 29.5, Tuky (g): 24.5, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 10.8, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 7.3, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Listy kapusty spaříme a scedíme. Maso smícháme s vejcem, cibulí, nakrájeným uzeným, scezenými a propláchnutými fazoleni a chlebouvou strouhankou. Osolíme, okořeníme a vytvarujeme 8 válečků, které zabalíme do kapustových listů (svážeme nití). Naklademe do pekáče, podlijeme trochu vodou a pečeme při 180 stupních 45 minut. Uprostřed pečení balíčky otočíme a je-li třeba, ještě trochu podlijeme. Podáváme s bramborovou kaší. 1 porce = 2 závitky = 290 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.