- Autor: JituP
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Moc dobrý receptík, pro nižší příjem určitě lze slaninu nahradit zauzenou šunkou, lehce ubrat cibule a másla.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 400 |
Máslo | 30 |
Uzený bok | 30 |
Cibule | 150 |
Česnek | 9 |
Rajčata | 300 |
Hořčice plnotučná | 15 |
Dochucovadla:
pepř, sůl, česneková pasta (nebo prostě utřený česnek se solí), hořčice
Energetická hodnota celkem: 4029 kJ
Bílkoviny (g): 102,
Tuky (g): 47,
Sacharidy (g): 31,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 7,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1343 kJ
Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 15.7, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme polovinu cibule, poklademe plátky rajčat a slaniny. Kuře okořeníme mletou paprikou, pepřem potřeme česnekem utřeným se solí a hořčicí (možná by šlo vše smíchat a potřít směsí - příště to ozkouším), položíme na slaninu do pekáčku. Znovu poklademe slaninou, posypeme zbytkem cibulky, přidáme plátek másla na každou porci a poklademe dalšími plátky rajčat, zlehka osolíme a okořeníme majoránkou. Pečeme zakryté na 190°C, chvíli před dopečením odkryjeme a necháme opéct zvrchu. Podáváme s bramborem nebo rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.