- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bešamel | 250 |
Máslo přepuštěné Ghí | 30 |
Bluedino Gouda 45% | 135 |
Kapusta růžičková | 1000 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 600 |
Brambory vařené (solené) | 200 |
Pórek | 120 |
Cibule | 150 |
Vývar zeleninový | 150 |
Dochucovadla:
koření gyros se solí
Energetická hodnota celkem: 10084 kJ
Bílkoviny (g): 237,
Tuky (g): 98,
Sacharidy (g): 136,
SAFA (g): 61,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 51,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1681 kJ
Bílkoviny (g): 39.5, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 10.2, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 8.5, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Kuře nakrájíme na kousky. Kapustu povaříme v mírně osolené vodě (10 min). Nakrájenou cibuli osmahneme na ghí, přidáme maso, okořeníme a restujeme. Do pekáče naklademe kapustu, nakrájený pórek, maso, vařené brambory na kostičky (nemusí být, použila jsem zbylé od minulého dne), zalijeme bešamelem zředěném vývarem z kapusty a zapékáme na 200 C. Po cca 15 minutých posypeme strouhaným sýrem a zapékáme do zlatova. Porce = cca 440 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.