- Autor: oplena
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh polotučný průměr | 300 |
Káva rozpustná (bez mléka a cukru) | 200 |
Piškoty tradiční | 120 |
Smetana ke šlehání 31% | 200 |
Ricotta | 300 |
Rum | 10 |
Dochucovadla:
LZE PŘISLADIT SLADIDLEM
Energetická hodnota celkem: 7207 kJ
Bílkoviny (g): 71,
Tuky (g): 105,
Sacharidy (g): 119,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 71,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1201 kJ
Bílkoviny (g): 11.8, Tuky (g): 17.5, Sacharidy (g): 19.8, SAFA (g): 11.7, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvařte kávu a nalijte ji do misky, aby vychladla. Přidejte do ní rum. Ušlehejte šlehačku dotuha. Prošlehejte důkladně RICOTTU S TVAROHEM nejlépe šlehačem. Do směsi vmíchejte opatrně připravenou šlehačku. Na dno nádoby naskládejte vrstvu piškotů, které jste vždy krátce ponořili do kávy a ihned vyndali ven. Navrstvěte polovinu krému. Opět dejte vrstvu piškotů a na ní zbylý krém. Posypejte kakaem a dejte do lednice minimálně na 4 hodiny, lépe přes noc.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.