- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ricotta | 100 |
Losos filet bez kůže (syrový) | 160 |
Chléb toastový celozrnný průměr | 100 |
Citronová šťáva | 10 |
Sůl | 1 |
Energetická hodnota celkem: 2494 kJ
Bílkoviny (g): 54,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 42,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 624 kJ
Bílkoviny (g): 13.5, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 10.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Filet lososa omyjeme, osušíme, osolíme a opečeme na pánvi nebo upečeme v troubě. Propečení volte dle vašich požadavků. Hotového lososa necháme vychladnout a roztrháme na menší kousky. Tento recept se taky skvěle hodí, pokud by vám zbyl kousek hotového lososa z jiného jídla. Ricottu vyšleháme s citronovou šťávou a můžeme dle chuti přidat i trochu citronové kůry. Toust opečeme nasucho, potřeme ricottou, poklademe kousky lososa a zdobíme zeleninou nebo bylinkami dle vlastní fantazie a aktuálních zásob.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.