- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Játra kuřecí (syrová) | 400 |
Rajský protlak | 20 |
Cibule | 250 |
Paprika červená | 250 |
Olej řepkový | 20 |
Brokolice | 300 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, chilli, listová čerstvá petržel, pažitka
Energetická hodnota celkem: 4034 kJ
Bílkoviny (g): 92,
Tuky (g): 39,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1009 kJ
Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Játra a zeleninu (papriku, cibuli, brokolici) omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky. Rozpálíme pánev s trochou řepkového oleje a postupně orestujeme brokolici, papriku a cibuli (pokud máme velkou pánev nebo připravujeme menší množství, můžeme vše restovat dohromady, jinak restujeme každé zvlášť). Poté na čisté pánvi zprudka na troše oleje opečeme játra, přidáme již předrestovanou zeleninu a promícháme. Na závěr přidáme sůl, pepř, chilli a rajčatový protlak a lehce zarestujeme (cca 1 minutu). Podlijeme trochou vody a krátce společně provaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Podáváme s rýží nebo bramboráky nebo cuketovými plackami (které nesmažíme, ale pečeme na malém množství oleje). Recept na cuketové placky najdete zde.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.