- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé nesolené | 70 |
Kečup | 200 |
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí) | 900 |
Česnek | 25 |
Cibule | 250 |
Brambory (syrové) | 1000 |
Dochucovadla:
sůl, skořice mletá
Energetická hodnota celkem: 14783 kJ
Bílkoviny (g): 194,
Tuky (g): 197,
Sacharidy (g): 238,
SAFA (g): 91,
Cukry (g): 66,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 2957 kJ
Bílkoviny (g): 38.8, Tuky (g): 39.4, Sacharidy (g): 47.6, SAFA (g): 18.2, Cukry (g): 13.2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Kuře rozporcujeme nebo použijeme 5 horních stehen. Osolíme a obalíme ve skořici. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli (3 ks) na kolečka, česnek (podle velikosti stroužků, 6-10) na plátky. Do suchého pekáče dáme postupně vrstvy: porce kuřete plátky brambor česnek a kolečka cibule plátky másla Pečeme na plno v troubě 40 minut. Pak vyndáme, pokecáme hojně kečupem, promícháme a pečeme dalších 20 minut (mírně snížíme teplotu na cca 180). Rovnou podáváme. 1 porce (velká) = 490 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.