- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 1.00
Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celé (syrové) | 55 |
Lučina Pro děti | 8 |
Rohlík pšeničný bílý průměr | 15 |
Hrášek | 25 |
Olej řepkový | 3 |
Eidam 45% | 12 |
Dochucovadla:
Na ozdobu paprika, olivy (lze nahradit mrkví nebo paprikou), pažitka (lze nahradit okurkou).
Energetická hodnota celkem: 989 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Vejce rozšleháme a přidáme hrášek (hrášek předtím uvaříme doměkka, menším dětem ho rozmačkáme vidličkou). Omeletu pozvolna upečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Panáčka připravíme z rohlíku namazaného lučinou, pusu uděláme z papriky, oči z oliv (příp. mrkve nebo papriky) a vlásky z pažitky (nebo okurky). Ze sýra vykrájíme různé tvary na ozdobu (ze zbylých odřezků sýra si můžeme připravit například pomazánku nebo využijeme do jiného jídla).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.