- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 1.00
Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kedlubna | 40 |
Eidam 45% | 25 |
Chléb toastový bílý průměr | 20 |
Dochucovadla:
Okurka, mrkev, čočka (případně semínka nebo sekané ořechy)
Energetická hodnota celkem: 637 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 7,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Sněhuláka vyrobíme z nasucho opečeného toustového chleba, ze kterého vykrojíme tři různě veliká kola. Na ně položíme kolečka z plátkového sýru shodné velikosti. Na nos použijeme mrkev, na hrnec na hlavu okurku. Oči, pusu a knoflíky můžeme udělat z čočky (máme-li ji zrovna k dispozici z přípravy jiného jídla) nebo ze semínek či sekaných ořechů. Padající sníh je vykrojen kovovým brčkem z plátkového sýru, sníh na zemi připravíme z kedlubny nebo kuliček mozzarelly.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.