- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 4.00
Velikost porce a konzistenci upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku) | 120 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 160 |
Cuketa | 80 |
Brambory (syrové) | 600 |
Máslo čerstvé nesolené | 16 |
Dochucovadla:
Oregano, na ozdobu hrášek (čerstvý nebo mražený), cottage nebo mozzarella, paprika, olivy (lze nahradit paprikou), pažitka (lze nahradit okurkou).
Energetická hodnota celkem: 3744 kJ
Bílkoviny (g): 51,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 105,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 936 kJ
Bílkoviny (g): 12.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 3.3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso nameleme a přidáme najemno nastrouhanou cuketu a oregano. Prohněteme a vytvarujeme kuličky, které dáme na plech na pečicí papír. Pečeme na 180 stupňů cca 15 minut. Brambory uvaříme doměkka, vyšleháme s teplým mlékem a zjemníme trochou másla. Oči chobotniček uděláme ze zrníček Cottage nebo kousků mozzarelly a černých oliv (lze nahradit například kousky papriky). Chapadla připravíme z hrášku, který předem uvaříme doměkka (menším dětem hrášek rozmáčkneme). Dozdobíme vykrájenými rybičkami z paprik.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.