- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 80 |
Dýně máslová | 300 |
Olej řepkový | 6 |
Vejce celé (syrové) | 180 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 120 |
Dochucovadla:
rozmarýn nebo šalvěj, na dozdobení tvaroh, rajče, bazalka, hrášek
Energetická hodnota celkem: 3993 kJ
Bílkoviny (g): 58,
Tuky (g): 30,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 998 kJ
Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Hovězí maso nameleme a orestujeme při nižších teplotách na pánvi na trošce řepkového oleje, přidáme dýňové pyré a dle chuti můžeme přidat rozmarýn nebo šalvěj. Dýňové pyré si připravíme předem z dýně hokaido nebo z máslové dýně (hokaido není třeba loupat). Dýni můžeme připravit v páře nebo upečeme v troubě a rozmixujeme (vyplatí se pyré připravit ve větším množství a zamrazit). Špagety uvaříme v nesolené vodě doměkka, slijeme a vmícháme do hotového ragú. Naservírujeme na talíř do tvaru kruhu, veprostřed necháme prostor pro muchomůrku. Tu vytvoříme z vejce uvařeného natvrdo (trochu seřízneme spodek vajíčka, aby dobře stálo, a vršek, aby dobře držel klobouk z rajčete). Přidáme klobouček z rajčete a bílé tečky dotvoříme z tvarohu. Pro dozdobení můžeme použít hrášek (uvaříme ho doměkka, případně menším dětem rozmáčkneme) a bazalku (kterou lze pro její výraznou chuť nahradit polníčkem).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.