TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Špagety s dýňovým ragú "muchomůrka"

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Velikost porce upravte úměrně věku a individuálním potřebám dítěte. Zařadit můžete od 1 roku.

Ingredience

Dochucovadla:

rozmarýn nebo šalvěj, na dozdobení tvaroh, rajče, bazalka, hrášek

Energetická hodnota celkem: 3993 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 112, SAFA (g): 8, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 998 kJ

Bílkoviny (g): 14.5, Tuky (g): 7.5, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 2, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Hovězí maso nameleme a orestujeme při nižších teplotách na pánvi na trošce řepkového oleje, přidáme dýňové pyré a dle chuti můžeme přidat rozmarýn nebo šalvěj. Dýňové pyré si připravíme předem z dýně hokaido nebo z máslové dýně (hokaido není třeba loupat). Dýni můžeme připravit v páře nebo upečeme v troubě a rozmixujeme (vyplatí se pyré připravit ve větším množství a zamrazit). Špagety uvaříme v nesolené vodě doměkka, slijeme a vmícháme do hotového ragú. Naservírujeme na talíř do tvaru kruhu, veprostřed necháme prostor pro muchomůrku. Tu vytvoříme z vejce uvařeného natvrdo (trochu seřízneme spodek vajíčka, aby dobře stálo, a vršek, aby dobře držel klobouk z rajčete). Přidáme klobouček z rajčete a bílé tečky dotvoříme z tvarohu. Pro dozdobení můžeme použít hrášek (uvaříme ho doměkka, případně menším dětem rozmáčkneme) a bazalku (kterou lze pro její výraznou chuť nahradit polníčkem).

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři