- Autor: Cibule230112
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Filé z tresky (mražené) | 500 |
Olej řepkový | 16 |
Cibule | 200 |
Paprika červená | 100 |
Paprika žlutá | 100 |
Rajčatové pyré | 100 |
Energetická hodnota celkem: 2974 kJ
Bílkoviny (g): 91,
Tuky (g): 23,
Sacharidy (g): 35,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rybí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Cibuli a papriku nakrájíme na půlkolečka. Cíbuli zesklovatět, přidáme trošku oleje, necháme jen velmi krátce zpěnit mletou papriku, ihned přidáme maso, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, rajský protlak a zalijeme malým množstvím vody. Osolit, příp. trochu opepřit.Pozvolna dusíme, velmi opatrně mícháme, spíš jen pohybujeme pánvičkou. Pokud je třeba, přidáme malé množství vody a podle potřeby dosolíme. Doporučená příloha jsou těstoviny -tarhoňa-Dělala jsem na pánvi wok, toto jídlo bych spíš měla zařadit jako minutkové. Příprava je velmi rychlá. Inspiraci autorka Marie čerpala v kuchařce od Čiriny. Je to má oblíbená. Vynechala jsem z dietních důvodů slaninu, kdo chce připočte si. Podávat s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.