TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Wrap s grilovanou zeleninou a kuřetem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Tento recept se skvěle hodí na zužitkování zbytků z grilování. Do tortilly můžete schovat téměr cokoli a máte během chvilky připravené jídlo na druhý den. Tortillu můžete zabalit i s sebou na výlet.

Ingredience

Dochucovadla:

provensálské koření

Energetická hodnota celkem: 3301 kJ

Bílkoviny (g): 61, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 76, SAFA (g): 5, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ

Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Zeleninu a žampiony omyjeme a nakrájíme na větší kousky, opečeme z obou stran nasucho na grilu nebo případně v troubě nebo na teflonové pánvi. Necháme lehce vychladnout, dle potřeby překrájíme na menší kousky a poté zakápneme olivovým olejem, osolíme a ochutíme provensálským kořením nebo čerstvými nasekanými bylinkami (např. oreganem, tymiánem a petrželkou). Kuřecí prso osolíme, okořeníme a opečeme z obou stran na grilu nebo pánvi. Tortillu potřeme pestem a doprostřed (do tvaru obdélníku) naskládáme grilovanou zeleninu, žampiony a pokrájené kuřecí maso. Přehneme okraje a tortillu pevně smotáme, můžeme ještě zapéct na grilu. Při podávání ideálně doplníme libovolnou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři