- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00
Tento recept se skvěle hodí na zužitkování zbytků z grilování. Do tortilly můžete schovat téměr cokoli a máte během chvilky připravené jídlo na druhý den. Tortillu můžete zabalit i s sebou na výlet.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika žlutá | 120 |
Tortilla celozrnná průměr | 120 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 200 |
Pesto zelené | 20 |
Cuketa | 120 |
Žampiony | 60 |
Sůl | 1 |
Olej olivový | 8 |
Dochucovadla:
provensálské koření
Energetická hodnota celkem: 3301 kJ
Bílkoviny (g): 61,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1651 kJ
Bílkoviny (g): 30.5, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2
Postup přípravy
Zeleninu a žampiony omyjeme a nakrájíme na větší kousky, opečeme z obou stran nasucho na grilu nebo případně v troubě nebo na teflonové pánvi. Necháme lehce vychladnout, dle potřeby překrájíme na menší kousky a poté zakápneme olivovým olejem, osolíme a ochutíme provensálským kořením nebo čerstvými nasekanými bylinkami (např. oreganem, tymiánem a petrželkou). Kuřecí prso osolíme, okořeníme a opečeme z obou stran na grilu nebo pánvi. Tortillu potřeme pestem a doprostřed (do tvaru obdélníku) naskládáme grilovanou zeleninu, žampiony a pokrájené kuřecí maso. Přehneme okraje a tortillu pevně smotáme, můžeme ještě zapéct na grilu. Při podávání ideálně doplníme libovolnou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.