- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 6 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 250 |
Jablko | 100 |
Kypřící prášek do pečiva | 4 |
Mouka ječná celozrnná | 160 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 3556 kJ
Bílkoviny (g): 29,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 138,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 593 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V míse smícháme vejce, kefír a nastrouhané jablko. Přidáme mouku (místo ječné mouky můžeme použít i jinou mouku - například špaldovou nebo klasickou pšeničnou), skořici a kypřící prášek a umícháme hustší těsto, můžeme nechat chvíli odležet. Lívance opékáme z připraveného těsta na pánvi na kapce řepkového oleje z obou stran dozlatova. Lívance si ozdobíme dle vlastní chuti a fantazie - nezapomeneme přidat zdroj bílkovin - například jogurt, skyr, měkký nebo strouhaný tvaroh. Hmotnost hotových lívanců 450 g, energetická hodnota na 100 g = 790 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.