- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 6 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 250 |
Kypřící prášek do pečiva | 3 |
Mouka pohanková | 150 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Banán | 100 |
Dochucovadla:
skořice/vanilka
Energetická hodnota celkem: 3574 kJ
Bílkoviny (g): 31,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 135,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 596 kJ
Bílkoviny (g): 5.2, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Banán rozmačkáme vidličkou a smícháme s vejcem a kefírem. Přidáme mouku a kypřící prášek a umícháme hustší těsto. Dle chuti můžeme přidat i skořici nebo vanilku. Lívance opékáme z připraveného těsta na pánvi na kapce řepkového oleje z obou stran dozlatova. Lívance si ozdobíme dle vlastní chuti a fantazie - nezapomeneme přidat zdroj bílkovin - například jogurt, skyr, měkký nebo strouhaný tvaroh. Hmotnost hotových lívanců 440 g, energetická hodnota na 100 g = 810 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.