TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cuketová buchta s borůvkami a malinami

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 70
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 7087 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 66, Sacharidy (g): 227, SAFA (g): 8, Cukry (g): 72, Vláknina (g): 30, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 591 kJ

Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 18.9, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V jedné míse smícháme oba druhy mouky (případně lze použít jen špaldovou nebo klasickou pšeničnou mouku), přidáme kypřící prášek a cukr, můžeme přidat i vanilku. V jiné míse si smícháme vejce, olej a kefír. Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a přidáme k tekuté směsi. Obě směsi smícháme dohromady, přidáme polovinu ovoce a promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, posypeme zbylým ovocem a mandlovými plátky. Pečeme na 180 stupňů cca 50 minut (díky cuketě je buchta více mokrá a je třeba ji péct déle). Hmotnost hotové buchty cca 710 g.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři