- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 70
- STOB recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mandle (nesolené) | 25 |
Maliny | 100 |
Borůvky | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Cuketa | 150 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 160 |
Olej řepkový | 40 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Mouka špaldová celozrnná | 140 |
Mouka ječná celozrnná | 60 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 7087 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 66,
Sacharidy (g): 227,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 72,
Vláknina (g): 30,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 591 kJ
Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 18.9, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V jedné míse smícháme oba druhy mouky (případně lze použít jen špaldovou nebo klasickou pšeničnou mouku), přidáme kypřící prášek a cukr, můžeme přidat i vanilku. V jiné míse si smícháme vejce, olej a kefír. Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a přidáme k tekuté směsi. Obě směsi smícháme dohromady, přidáme polovinu ovoce a promícháme. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, posypeme zbylým ovocem a mandlovými plátky. Pečeme na 180 stupňů cca 50 minut (díky cuketě je buchta více mokrá a je třeba ji péct déle). Hmotnost hotové buchty cca 710 g.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.