- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 150 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 10 |
Mléko kefírové 1,5 % tuku | 160 |
Mouka ječná celozrnná | 60 |
Mouka špaldová celozrnná | 140 |
Olej řepkový | 40 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Ostružiny | 200 |
Energetická hodnota celkem: 6437 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 219,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 70,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 644 kJ
Bílkoviny (g): 3.9, Tuky (g): 5.4, Sacharidy (g): 21.9, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 2.9, Sůl (g): 0
Postup přípravy
V jedné míse smícháme oba druhy mouky (případně lze použít jen špaldovou nebo klasickou pšeničnou mouku), přidáme kypřící prášek a cukr. V jiné míse si smícháme vejce, olej a kefír. Cuketu oloupeme a nastrouháme najemno, vymačkáme z ní přebytečnou vodu a přidáme k tekuté směsi. Obě směsi smícháme dohromady, přidáme ostružiny a promícháme. Těsto vlijeme do formiček na muffiny a pečeme na 180 stupňů cca 35-40 minut (díky cuketě je těsto více mokré a je třeba péct déle, i po upečení ale zůstane hodně vláčné a mokré, je to tak správně a nebojte se, že by byly muffiny syrové). Z uvedeného množství připravíte cca 10 muffinů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.