- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 5
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Smetana ke šlehání 33% | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 8 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 1101 kJ
Bílkoviny (g): 32,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 17,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 17,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 551 kJ
Bílkoviny (g): 16, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 8.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Tvaroh vyšleháme se smetanou a malým množstvím cukru, přidáme semínka z vanilkového lusku. Podáváme s libovolným ovocem. Cukr můžeme vynechat nebo nahradit jiným sladidlem nebo rozmixovaným banánem. Cukru je ale použito 4x méně než v kupovaných variantách a v jedné porci jsou obsaženy jen 4 gramy cukru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.