- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Aktin Syrovátkový protein Vanilka (v suchém stavu) | 20 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 280 |
Škrob kukuřičný | 20 |
Energetická hodnota celkem: 1163 kJ
Bílkoviny (g): 24,
Tuky (g): 6,
Sacharidy (g): 32,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 582 kJ
Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Polovinu mléka dáme do kastrůlku a ohřejeme. Zbylou polovinu mléka rozšleháme se škrobem a syrovátkovým proteinem s vanilkovou příchutí. K ohřátému mléku přidáme připravenou směs, přivedeme k varu a necháme pár minut provařit. Místo vanilkového proteinu můžeme použít jakoukoli jinou libovolnou příchuť. Pokud použijeme neochucený syrovátkový protein, pudink můžeme dosladit například rozmixovaným banánem a ochutit kakaem nebo vanilkou. Můžeme podávat s libovolným čerstvým ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.