TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Čokoládové dukátky s ořechy a lyofilizovaným ovocem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 18.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3130 kJ

Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 52, SAFA (g): 27, Cukry (g): 44, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 174 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 2.9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Čokoládu si rozehřejeme na vodní lázni. Použijeme hořkou minimálně 70%, pokud máte rádi, tak klidně i 80 nebo 90% čokoládu. Z čokolády vytvarujeme lžící na pečicí papír tenká kolečka a zdobíme dle vlastní fantazie. My jsme použili ořechové máslo - na čokoládové kolečko dáme doprostřed malé množství másla (pokud je tuhé, tak si ho rozehřejeme) a párátkem můžeme roztáhnout do různých směrů. Ke zdobení lze využít jakékoli nadrcené lyofilizované ovoce (nebo pokrájené klasické sušené ovoce) a nasekané ořechy. Nám se osvědčila například kombinace pistácií a sušených meruněk. Variant je ale nespočet a fantazii se meze nekladou :-) Ozdobené dukátky dáme ztuhnout do lednice.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři