- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 18.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čokoláda hořká 70 % průměr | 100 |
Mango lyofilizované | 8 |
Ostružiny lyofilizované | 8 |
Máslo arašídové | 10 |
Meruňky sušené | 15 |
Pistácie (nesolené) | 10 |
Energetická hodnota celkem: 3130 kJ
Bílkoviny (g): 14,
Tuky (g): 53,
Sacharidy (g): 52,
SAFA (g): 27,
Cukry (g): 44,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 174 kJ
Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 2.9, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čokoládu si rozehřejeme na vodní lázni. Použijeme hořkou minimálně 70%, pokud máte rádi, tak klidně i 80 nebo 90% čokoládu. Z čokolády vytvarujeme lžící na pečicí papír tenká kolečka a zdobíme dle vlastní fantazie. My jsme použili ořechové máslo - na čokoládové kolečko dáme doprostřed malé množství másla (pokud je tuhé, tak si ho rozehřejeme) a párátkem můžeme roztáhnout do různých směrů. Ke zdobení lze využít jakékoli nadrcené lyofilizované ovoce (nebo pokrájené klasické sušené ovoce) a nasekané ořechy. Nám se osvědčila například kombinace pistácií a sušených meruněk. Variant je ale nespočet a fantazii se meze nekladou :-) Ozdobené dukátky dáme ztuhnout do lednice.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.