- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 5
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ostružiny | 60 |
Soda | 1000 |
Čekankový sirup | 15 |
Limetka | 15 |
Dochucovadla:
rozmarýn
Energetická hodnota celkem: 257 kJ
Bílkoviny (g): 1,
Tuky (g): 1,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 64 kJ
Bílkoviny (g): 0.3, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 0, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Čekankový sirup promícháme s limetkovou šťávou a nasekaným rozmarýnem (pokud nevyžadujeme sladkou chuť limonády, můžeme čekankový sirup vynechat). Přidáme ostružiny, které můžeme společně s připraveným sirupem lehce nadrtit. Zalijeme vychlazenou perlivou (nebo neperlivou) vodou a promícháme. Podáváme vychlazené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.