TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pohankovo špenátové placky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

bílý pepř

Energetická hodnota celkem: 2173 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 50, SAFA (g): 5, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 362 kJ

Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Pozn.: 200 g uvařené pohanky odpovídá cca 75 g pohanky před uvařením. Hmotnost špenátu je uvedená po vykapání. Pohanku uvaříme doměkka, necháme vychladnout a dostatečně okapat. Mražený špenát necháme rozmrazit a dostatečně vykapat (důležité je zbavit se velkého množství vody). Použít můžeme i čerstvý špenát, který překrájíme na menší kousky. Pohanku rozmixujeme, přidáme vejce, špenát, prolisovaný česnek a osolíme a opepříme. Umícháme těsto (konzistence by měla být jako na lívance), na mírném plameni opékáme na troše oleje na pánvi z obou stran. Placky můžeme podávat jako přílohu nebo zdobit dle fantazie - například pomažeme cottagem a přidáme kousky uzené makrely.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 02. 2024 19:23
To vyzkouším, nevím zda mi to bude jíst muž, ale mne pohanka chutná.

Naši partneři