- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 8 |
Sůl | 1 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Pohanka uvařená (solená) | 200 |
Špenát sekaný mražený | 200 |
Dochucovadla:
bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 2173 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 50,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 362 kJ
Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 3.7, Sacharidy (g): 8.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 0.5, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Pozn.: 200 g uvařené pohanky odpovídá cca 75 g pohanky před uvařením. Hmotnost špenátu je uvedená po vykapání. Pohanku uvaříme doměkka, necháme vychladnout a dostatečně okapat. Mražený špenát necháme rozmrazit a dostatečně vykapat (důležité je zbavit se velkého množství vody). Použít můžeme i čerstvý špenát, který překrájíme na menší kousky. Pohanku rozmixujeme, přidáme vejce, špenát, prolisovaný česnek a osolíme a opepříme. Umícháme těsto (konzistence by měla být jako na lívance), na mírném plameni opékáme na troše oleje na pánvi z obou stran. Placky můžeme podávat jako přílohu nebo zdobit dle fantazie - například pomažeme cottagem a přidáme kousky uzené makrely.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.