TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Švestkový crumble bez másla a cukru

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 3504 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 133, SAFA (g): 4, Cukry (g): 37, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 876 kJ

Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme a překrojíme na čtvrtiny. Dáme do zapékací mističky a přidáme trochu rumu (rum lze vynechat). Připravíme si posypku - ručně ji vyhněteme z vloček, mouky, máku, bílého jogurtu a čekankového sirupu. Navrstvíme na švestky a dáme zapéct do rozpálené trouby. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Podáváme ještě teplé nebo lze i za studena. Při podávání doplníme zdrojem bílkovin, například bílým jogurtem nebo tvarohem. Množství ingrediencí odpovídá středně velké zapékací misce o rozměrech cca 16x12 cm. Crumble lze péct i v malých jednoporcových mističkách. Hmotnost hotového crumble cca 500 g, EH na 100 g = 700 kJ.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři