- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 25 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 60 |
Čekankový sirup | 20 |
Mák | 35 |
Vločky ovesné | 80 |
Rum | 15 |
Švestky | 300 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 3504 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 133,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 37,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 876 kJ
Bílkoviny (g): 6.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 9.3, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Švestky vypeckujeme a překrojíme na čtvrtiny. Dáme do zapékací mističky a přidáme trochu rumu (rum lze vynechat). Připravíme si posypku - ručně ji vyhněteme z vloček, mouky, máku, bílého jogurtu a čekankového sirupu. Navrstvíme na švestky a dáme zapéct do rozpálené trouby. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut, dokud povrch nezezlátne. Podáváme ještě teplé nebo lze i za studena. Při podávání doplníme zdrojem bílkovin, například bílým jogurtem nebo tvarohem. Množství ingrediencí odpovídá středně velké zapékací misce o rozměrech cca 16x12 cm. Crumble lze péct i v malých jednoporcových mističkách. Hmotnost hotového crumble cca 500 g, EH na 100 g = 700 kJ.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.