- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 120
- STOB recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 12 |
Rohlík celozrnný průměr | 140 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Celer bulva | 80 |
Mrkev | 200 |
Vepřová plec (syrová) | 600 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
pepř, paprika, majoránka
Energetická hodnota celkem: 6959 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 74,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 18,
Vláknina (g): 21,
Sůl (g): 7
Energetická hodnota na 1 porci: 870 kJ
Bílkoviny (g): 17.9, Tuky (g): 9.3, Sacharidy (g): 12.8, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 2.6, Sůl (g): 0.9
Postup přípravy
Maso nameleme (nekupujeme mleté maso, které je většinou velmi tučné). Mrkev a celer očistíme a nastrouháme. Pečivo nakrájíme na malé kostky (můžeme ho trochu namočit do mléka). Do mísy dáme namleté maso, zeleninu, vejce, prolisovaný česnek a na kostky nakrájený rohlík. Osolíme, přidáme pepř, mletou papriku a majoránku.Vše důkladně prohněteme, aby se chutě propojily. Vytvarujeme šišku a dáme do pekáčku. Sekanou dáme do trouby a pečeme při 180 stupních cca hodinu (dle velikosti).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.