TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pohanka s pečenou podzimní zeleninou a cottagem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

bylinky (rozmarýn, tymián), pepř

Energetická hodnota celkem: 3320 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 112, SAFA (g): 7, Cukry (g): 38, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1660 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dýni omyjeme (pokud máme hokkaido, tak není třeba loupat) a rozkrájíme. Takto připravenou zeleninu dáme na plech, můžeme zakápnout olivovým olejem, opepřit a přidat větvičky rozmarýnu nebo tymiánu. Pečeme v troubě na 180-200 stupňů cca 30-45 min., dokud není zelenina měkká (dýně se peče kratší dobu, tak ji nakrájíme na větší kusy nebo vyndáme z trouby dříve). Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou nebo vývarem (zhruba v poměru 1 díl pohanky : 1,5 tekutiny). Osolíme a minutku povaříme. Vypneme plotýnku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít. Upečenou zeleninu a uvařenou pohanku dáme do misky a přidáme cottagge (můžeme promíchat nebo nechat jednotlivé části samostatně). Dochutíme sekaným rozmarýnem a zakápneme olivovým olejem.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři