- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Meggle Cottage Cheese přírodní | 180 |
Pohanka (v suchém stavu) | 100 |
Dýně Hokaido | 300 |
Řepa červená | 200 |
Olej olivový | 8 |
Sůl | 1 |
Dochucovadla:
bylinky (rozmarýn, tymián), pepř
Energetická hodnota celkem: 3320 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 112,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1660 kJ
Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 56, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Řepu oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Dýni omyjeme (pokud máme hokkaido, tak není třeba loupat) a rozkrájíme. Takto připravenou zeleninu dáme na plech, můžeme zakápnout olivovým olejem, opepřit a přidat větvičky rozmarýnu nebo tymiánu. Pečeme v troubě na 180-200 stupňů cca 30-45 min., dokud není zelenina měkká (dýně se peče kratší dobu, tak ji nakrájíme na větší kusy nebo vyndáme z trouby dříve). Pohanku propláchneme a zalijeme vroucí vodou nebo vývarem (zhruba v poměru 1 díl pohanky : 1,5 tekutiny). Osolíme a minutku povaříme. Vypneme plotýnku a necháme pod pokličkou cca 20 minut dojít. Upečenou zeleninu a uvařenou pohanku dáme do misky a přidáme cottagge (můžeme promíchat nebo nechat jednotlivé části samostatně). Dochutíme sekaným rozmarýnem a zakápneme olivovým olejem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.