- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Olej olivový | 8 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 100 |
Mrkev | 300 |
Květák | 300 |
Sleď marinovaný v octovém nálevu | 150 |
Kroupy ječné (v suchém stavu) | 100 |
Dochucovadla:
bylinky dle chuti, pepř, pažitka
Energetická hodnota celkem: 3472 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1736 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Kroupy uvaříme doměkka. Mrkev a květák očistíme a rozkrájíme. Dle chuti pokapeme olivovým olejem a přidáme libovolné bylinky (například tymián, rozmarýn nebo oregano). Pečeme v troubě na plechu na 180-200 stupňů cca 30 - 45 min, dokud není zelenina měkká. Upečenou zeleninu a uvařené kroupy smícháme, přidáme jogurt, dochutíme pepřem a případně lehce osolíme (sleď je ale dost slaný a chuťově výrazný, tak není třeba jídlo příliš dochucovat). Před podáváním přidáme kousky nakládaného sledě a posypeme jarní cibulkou nebo pažitkou. Servírujeme nejlépe v pokojové teplotě, lze ale i za tepla nebo za studena.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.