- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 10
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Chléb toastový celozrnný průměr | 100 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Eidam 30% | 30 |
Olej řepkový | 2 |
Kečup | 10 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 1704 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 41,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 852 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Vejce rozšleháme a lehce osolíme, případně opepříme, dle chuti můžeme přidat například hrášek nebo špenát. Omeletu pozvolna upečeme na pánvi na troše řepkového oleje. Hotovou omeletu rozdělíme na dva tousty, které potřeme lehce kečupem (nebo ajvarem) a přidáme plátek sýra. Tousty přiklopíme a zapečeme v toustovači. Nezapomene přidat i libovolnou čerstvou zeleninu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.