- Autor: Cibule230112
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Řepa červená | 310 |
Cibule | 75 |
Brambory vařené (nesolené) | 300 |
Olej olivový | 30 |
Ocet vinný | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 2839 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 32,
Sacharidy (g): 81,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 710 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 20.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Uvaříme zvlášť červenou řepu a brambory. Cibuli na půlměsíčky spaříme. Necháme vychladnout. Smícháme omáčku vinegret. V misce prošlehat ocet /nebo citronovou šťávu se solí a pepřem/. Pak pomalu po lžičkách zašlehávat olej. Ne obráceně, nebo se omáčka srazí. Podle chuti přidat bylinky, někdo hořčici...nalít na vychladlou zeleninu a nechat odležet v chladu. Zálivky si lze připravít víc a uchovat ve skleničce v lednici.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.