TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Ostružinovo-banánová zmrzlina

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Banán120
Tvaroh polotučný průměr75
Ostružiny40

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 864 kJ

Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 33, SAFA (g): 2, Cukry (g): 28, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 432 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 1, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Banán si předem nakrájíme na kolečka a dáme zamrazit. Poté banán rozmixujeme, přidáme tvaroh a vanilku a společně vyšleháme. Pokud chceme mít dva druhy zmrzliny, část zmrzliny v této fázi odebereme. Zbylou polovinu rozmixujeme se zmraženými (nebo čerstvými) ostružinami. Zmrzlinu ihned podáváme nebo necháme ještě chvíli zmrznout (během mrznutí ale zmrzlinu pravidelně promícháváme, aby se nevytvořilo tolik ledových krystalků). Můžeme dozdobit čerstvým pokrájeným ovocem.

Fotografie

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři