- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jahody | 50 |
Banán | 60 |
Borůvky | 50 |
Jogurt bílý polotučný průměr | 100 |
Tvaroh polotučný průměr | 200 |
Olej řepkový | 12 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 230 |
Jablko | 150 |
Mouka pšeničná polohrubá | 150 |
Dochucovadla:
Sezónní ovoce dle chuti
Energetická hodnota celkem: 5276 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 172,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 57,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 879 kJ
Bílkoviny (g): 10, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 28.7, SAFA (g): 2, Cukry (g): 9.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Těsto na lívance připravíme smícháním mouky a prášku do pečiva, přidáme nahrubo nastrouhané jablko, vejce a mléko. Vymícháme hustší těsto, které dle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme moukou. Lívance pečeme pozvolna na pánvi na trošce řepkového oleje. Na ozdobení si připravíme tvaroh, část rozmixujeme s jahodami nebo malinami, část s borůvkami. Pro sladší chuť lze přimixovat i trochu banánu. Hotové lívance potřeme ovocným tvarohem, přidáme uši z banánu, oči z borůvek, čumáček z borůvek a jogurtu. Dle vlastní fantazie dozdobíme talíř ovocem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.