TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hráškový krém „lodička“

Zpět
  • Autor: Tereza Rog.
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, majoránka

Energetická hodnota celkem: 3838 kJ

Bílkoviny (g): 40, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 107, SAFA (g): 12, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 480 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Na troše řepkového oleje opečeme při nižších teplotách cibuli. Když zezlátne, přidáme hrášek, nakrájené oloupané brambory a zalijeme vodou (nebo vývarem). Vaříme 10-15 minut do změknutí brambor. Na závěr vše rozmixujeme, přidáme majoránku, špetku soli a mléko. Na ozdobu použijeme toustový chléb, který zlehka opečeme nasucho na pánvi nebo v topinkovači. Vykrojíme z něj lodičku, stožár a vlajku, kterou dozdobíme paprikou. Vlnky a kotvu vykrájíme ze sýru.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři