- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Čočka velkozrnná uvařená (nesolená) | 60 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Mozzarella 45% | 20 |
Okurky sterilované průměr | 60 |
Dochucovadla:
Bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 901 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Na troše řepkového oleje opečeme při nižších teplotách vejce. Můžeme ho přiklopit žáruvzdorným hrnkem nebo skleničkou, abychom docílili kulatého tvaru a zbělení žloutku. Čočku můžeme použít buď vařenou, nebo tu z konzervy (slijeme vodu a propláchneme). Dle chuti přidáme bylinky. Z vejce uděláme tělo žabičky, oči vykrojíme z mozzarelly a mrkve, řasy uděláme z pažitky, pusu z červené papriky, nos buď z čočky nebo můžeme pro starší děti použít kousky černé olivy. Nohy dotvoříme z okurky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.