- Autor: irenavalterova
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Cibule | 120 |
Česnek | 20 |
Vepřové mleté průměr (syrové) | 500 |
Kapusta růžičková | 500 |
Cuketa | 500 |
Brambory (syrové) | 500 |
Gran Moravia | 150 |
Dochucovadla:
gyros směs koření, tymián, sůl
Energetická hodnota celkem: 11982 kJ
Bílkoviny (g): 173,
Tuky (g): 172,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 82,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 36,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1997 kJ
Bílkoviny (g): 28.8, Tuky (g): 28.7, Sacharidy (g): 24.8, SAFA (g): 13.7, Cukry (g): 5.2, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibulku, česnek a mleté maso. Ochutíme gyrosem a čerstvým tymiánem. Růžičkovou kapustu povaříme 7 minut ve slané vodě. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cuketu nakrájíme na větší kusy.Vše promícháme v pekáči, posypeme parmazánem či jiným sýrem a zapékáme při 200 C cca 30 minut. 1 porce = 385 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.