- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 12 |
Cibule | 80 |
Špenát | 80 |
Mozzarella 45% | 100 |
Ementál 45% | 40 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Chléb kváskový průměr | 120 |
Dochucovadla:
provensálské bylinky
Energetická hodnota celkem: 4114 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 25,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 686 kJ
Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 10.7, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na řepkovém oleji pozvolna opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme čerstvý špenát (nebo případně listový mražený) a necháme krátce zavadnout. Hotový špenát pokrájíme na menší kusy a přebytečnou vodu slijeme (vodu i lehce vymačkáme). V míse rozšleháme vidličkou vejce, smícháme s nahrubo nastrouhanými sýry, špenátem na cibulce, můžeme dochutit provensálským kořením nebo jinými bylinkami. Směsí naplníme formičky na muffiny a zapékáme v troubě, dokud nezezlátnou (cca 25 minut na 180 stupňů). Podáváme s čerstvou zeleninou a kouskem pečiva pro doplnění sacharidů.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.