- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bageta bílá průměr | 150 |
Žervé průměr | 100 |
Okurka salátová | 200 |
Losos průměr (syrový) | 100 |
Energetická hodnota celkem: 3570 kJ
Bílkoviny (g): 42,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 86,
SAFA (g): 18,
Cukry (g): 11,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 595 kJ
Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 14.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 1.8, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Lososa připravíme na páře a necháme vychladnout (lososa lze i upéct v troubě nebo na pánvi, ale příprava na páře je šetřnější). K lososovi přidáme žervé a rozmixujeme dohladka. Tím zajistíme i případnou absenci kostiček. Bagetku rozkrájíme a namažeme připravenou pomazánkou, podáváme s okurkou nakrájenou na špalíčky nebo kolečka (nebo necháme děti, ať si samy pomazánku nabírají bagetou a okurkou).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.