- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Polníček | 100 |
Tortilla pšeničná průměr | 120 |
Žervé průměr | 60 |
Sůl | 0.4 |
Paprika červená | 200 |
Olej olivový | 10 |
Dýně průměr | 100 |
Bonduelle Cizrna Vapeur | 100 |
Česnek | 0.4 |
Energetická hodnota celkem: 3429 kJ
Bílkoviny (g): 26,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 857 kJ
Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 25.8, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Dýni rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny a odstraníme semínka, pokud máme dýni hokkaido, není třeba ji loupat, ostatní druhy oloupeme. Dýni dáme na plech a upečeme doměkka. Upečenou vychladlou dýni pokrájíme na menší kousky a společně s uvařenou nebo sterilovanou cizrnou, žervé a trochou oleje rozmixujeme dohladka. Dle chuti přidáme malé množství utřeného česneku a soli. Tortillu potřeme připravenou pomazánkou, přidáme nakrájenou papriku a listy polníčku. Zarolujeme a překrájíme na menší rolky. Podáváme s libovolnou čerstvou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.