- Autor: Tereza Rog.
- Doba přípravy (min.): 35
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 80 |
Hovězí maso zadní průměr (syrové) | 160 |
Brambory vařené (nesolené) | 400 |
Mléko plnotučné (3,5 % tuku) | 80 |
Máslo čerstvé nesolené | 12 |
Dochucovadla:
Oregáno
Energetická hodnota celkem: 2836 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 66,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 709 kJ
Bílkoviny (g): 10.8, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 16.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Maso nameleme, přidáme najemno nastrouhanou mrkev a bylinky dle chuti (např. oregano nebo bazalku). Prohněteme a vytvarujeme autíčka (ručně nebo si pomůžeme vykrajovátky), přidáme před pečením i kola z hrášku (menším dětem hrášek pro jistotu rozmáčkneme). Autíčka dáme na plech na pečicí papír a pečeme na 180 stupňů cca 15 minut. Brambory uvaříme doměkka, vyšleháme s teplým mlékem a zjemníme trochou másla. Semafor vytvarujeme z pažitky, červené a zelené papriky a mrkve, sluníčko ze šunky. Silnice je z nastrouhané mrkve.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.