- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej řepkový | 4 |
Brambory (syrové) | 180 |
Špenátový protlak mražený | 200 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Sůl | 0.5 |
Dochucovadla:
pepř, pažitka
Energetická hodnota celkem: 1611 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 3,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Necháme si rozmrazit špenát a přebytečnou vodu slijeme. Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme uvařené brambory, krátce opečeme, přidáme okapaný špenát a prohřejeme. Dle chuti osolíme, opepříme a můžeme ochutit prolisovaným česnekem. Do takto připraveného základu vyklepneme dvě vejce, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni necháme vejce zatáhnout. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.