TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Silný kuřecí vývar s pohankou a zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 150
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Pokud chcete mít polévku jako hlavní jídlo, nešetřete na mase, zelenině ani pohance. Pokud byste polévku měli před hlavním chodem, dejte si masa a pohanky méně.

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, celý pepř, nové koření, libeček

Energetická hodnota celkem: 9926 kJ

Bílkoviny (g): 143, Tuky (g): 91, Sacharidy (g): 242, SAFA (g): 32, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 63, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1654 kJ

Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 15.2, Sacharidy (g): 40.3, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Kuřecí kosti (i s částí masa) dáme do hrnce, přidáme očištěnou překrájenou zeleninu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odebereme vzniklou pěnu a přidáme koření - bobkový list, nové koření a celý pepř. Táhneme (vaříme na mírném plameni) cca 1,5 hod. Poté vývar slijeme. Do vývaru se vyvaří i velké množství tuku, proto je vhodné dát vývar do lednice, nechat tuk ztuhnout a odebrat. Maso obereme (vybereme libové části bez kůže), zeleninu nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary a přidáme zpět do vývaru, ve kterém mezitím uvaříme pohanku. Připravenou polévku dosolíme, přidáme nasekanou petržel nebo libeček a podáváme.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři