- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 150
- STOB recept
- Porce: 6.00
Pokud chcete mít polévku jako hlavní jídlo, nešetřete na mase, zelenině ani pohance. Pokud byste polévku měli před hlavním chodem, dejte si masa a pohanky méně.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 500 |
Cibule | 200 |
Celer bulva | 500 |
Pohanka (v suchém stavu) | 240 |
Kuřecí krky bez kůže (syrové) | 300 |
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí) | 300 |
Dochucovadla:
bobkový list, celý pepř, nové koření, libeček
Energetická hodnota celkem: 9926 kJ
Bílkoviny (g): 143,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 242,
SAFA (g): 32,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 63,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1654 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 15.2, Sacharidy (g): 40.3, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 10.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Kuřecí kosti (i s částí masa) dáme do hrnce, přidáme očištěnou překrájenou zeleninu, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odebereme vzniklou pěnu a přidáme koření - bobkový list, nové koření a celý pepř. Táhneme (vaříme na mírném plameni) cca 1,5 hod. Poté vývar slijeme. Do vývaru se vyvaří i velké množství tuku, proto je vhodné dát vývar do lednice, nechat tuk ztuhnout a odebrat. Maso obereme (vybereme libové části bez kůže), zeleninu nakrájíme na kostičky nebo jiné tvary a přidáme zpět do vývaru, ve kterém mezitím uvaříme pohanku. Připravenou polévku dosolíme, přidáme nasekanou petržel nebo libeček a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.