- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 3 |
Cuketa | 150 |
Mouka špaldová celozrnná | 50 |
Olej řepkový | 5 |
Sůl | 0.5 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Lučina Linie 35% | 100 |
Tuňák v oleji (po odkapání) | 80 |
Dochucovadla:
mletý pepř, čerstvá pažitka
Energetická hodnota celkem: 2842 kJ
Bílkoviny (g): 40,
Tuky (g): 37,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1421 kJ
Bílkoviny (g): 20, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Cuketu nastrouháme nahrubo (pokud chceme mít jemnější konzistenci, tak můžeme nastrouhat najemno nebo půl na půl). Přebytečnou vodu lehce vymačkáme. Přidáme vejce, nadrcený česnek, sůl, pepř a mouku. Důkladně promícháme, aby nám vzniklo hustší těsto (podobné jako na lívance), v případě potřeby zahustíme moukou. Na rozpálenou pánev s trochou řepkového oleje lžící tvarujeme placičky, opékáme pozvolna z obou stran dozlatova. Placky lze připravit i na plechu v troubě. Každou placku potřeme lučinou (lze nahradit ricottou nebo cottagem), poklademe trochou tuňáka a posypeme nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou. Podáváme s libovolnou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.