TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Rychlé levné rizoto se zeleninou a vejcem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

bylinky dle chuti

Energetická hodnota celkem: 3834 kJ

Bílkoviny (g): 43, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 115, SAFA (g): 9, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1917 kJ

Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Rýži uvaříme doměkka nebo využijeme zbylou rýži z jiného jídla. Místo parboiled lze využít i jiný typ rýže - například jasmínovou, basmati nebo natural. Uvařenou rýži dáme do rozehřáté pánve s trochou oleje, zlehka opečeme, přidáme mraženou zeleninovou směs, kterou můžeme předem trochu rozmrazit (zvolíme libovolnou směs zeleniny, místo mražené můžeme použít i čerstvou povařenou zeleninu). Vše společně prohřejeme, dle chuti osolíme nebo přidáme libovolné koření. Na závěr přidáme vejce a promícháme, dokud se vejce nesrazí. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři