- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 25
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rýže parboiled (v suchém stavu) | 120 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Olej řepkový | 8 |
Sůl | 1 |
Zeleninová směs mrkev + květák + brokolice | 500 |
Eidam 30% | 40 |
Dochucovadla:
bylinky dle chuti
Energetická hodnota celkem: 3834 kJ
Bílkoviny (g): 43,
Tuky (g): 27,
Sacharidy (g): 115,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1917 kJ
Bílkoviny (g): 21.5, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 4.5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 9.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Rýži uvaříme doměkka nebo využijeme zbylou rýži z jiného jídla. Místo parboiled lze využít i jiný typ rýže - například jasmínovou, basmati nebo natural. Uvařenou rýži dáme do rozehřáté pánve s trochou oleje, zlehka opečeme, přidáme mraženou zeleninovou směs, kterou můžeme předem trochu rozmrazit (zvolíme libovolnou směs zeleniny, místo mražené můžeme použít i čerstvou povařenou zeleninu). Vše společně prohřejeme, dle chuti osolíme nebo přidáme libovolné koření. Na závěr přidáme vejce a promícháme, dokud se vejce nesrazí. Servírujeme posypané strouhaným sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.