TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Zeleninový vývar s kroupami a vaječnou omeletou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Pokud polévku chcete podávat jako hlavní jídlo (například k večeři), doplňte ji ještě kouskem celozrnného pečiva se zdrojem bílkovin - například cottagem, tvarohovou pomazánkou, šunkou nebo sýrem.

Ingredience

Dochucovadla:

petrželka, bobkový list, celý pepř

Energetická hodnota celkem: 3383 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 103, SAFA (g): 7, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 846 kJ

Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 25.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Kroupy si uvaříme v osolené vodě doměkka. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do osolené vody s bobkovým listem, celým pepřem a vaříme zvolna cca 15 minut. Poté přidáme očištěnou a nakrájenou brokolici, cuketu, rajčata a vše vaříme, dokud nebude zelenina měkká. Přidáme uvařené kroupy a prohřejeme. Hotovou polévku dochutíme solí a nakrájenou petrželkou. Připravíme si vaječnou omeletu. Vejce rozšleháme a na středně rozehřáté pánvi necháme omeletu vysrážet. Hotovou omeletu zamotáme, rozkrájíme a před podáváním přidáme do polévky.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 01. 2024 17:47
To vypadá moc pěkně.

Naši partneři