- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Pokud polévku chcete podávat jako hlavní jídlo (například k večeři), doplňte ji ještě kouskem celozrnného pečiva se zdrojem bílkovin - například cottagem, tvarohovou pomazánkou, šunkou nebo sýrem.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 200 |
Kroupy ječné (v suchém stavu) | 75 |
Brokolice | 200 |
Cuketa | 200 |
Vejce celé (syrové) | 220 |
Sůl | 2 |
Rajčata | 100 |
Celer řapíkatý | 100 |
Dochucovadla:
petrželka, bobkový list, celý pepř
Energetická hodnota celkem: 3383 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 24,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 846 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 25.8, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Kroupy si uvaříme v osolené vodě doměkka. Mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do osolené vody s bobkovým listem, celým pepřem a vaříme zvolna cca 15 minut. Poté přidáme očištěnou a nakrájenou brokolici, cuketu, rajčata a vše vaříme, dokud nebude zelenina měkká. Přidáme uvařené kroupy a prohřejeme. Hotovou polévku dochutíme solí a nakrájenou petrželkou. Připravíme si vaječnou omeletu. Vejce rozšleháme a na středně rozehřáté pánvi necháme omeletu vysrážet. Hotovou omeletu zamotáme, rozkrájíme a před podáváním přidáme do polévky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.