TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Čočkovo-fazolová indická polévka

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Pokud polévku chcete podávat jako hlavní jídlo (například k večeři), doplňte ji ještě kouskem celozrnného pečiva a dalším zdrojem bílkovin - například cottagem, tvarohovou pomazánkou, šunkou nebo sýrem.

Ingredience

Dochucovadla:

garam masala, celá skořice, čerstvý koriandr

Energetická hodnota celkem: 5135 kJ

Bílkoviny (g): 59, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 189, SAFA (g): 3, Cukry (g): 51, Vláknina (g): 53, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 856 kJ

Bílkoviny (g): 9.8, Tuky (g): 4.2, Sacharidy (g): 31.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Čočku i fazole předem namočíme a uvaříme doměkka (každé zvlášť, protože se vaří jinak dlouhou dobu). Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme v hrnci na řepkovém oleji dozlatova, po chvíli přidáme i na kostičky nakrájenou mrkev, najemno nakrájený zázvor, koření garam masala a celou skořici a chvíli restujeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme rajčatové pyré, nakrájený řapíkatý celer a červenou papriku. Přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut, aby zelenina změkla. Poté přidáme uvařené luštěniny a ještě společně prohřejeme. Dle chuti dosolíme, dokořeníme a před podáváním můžeme přidat trochu zakysané smetany nebo bílého jogurtu a posypat čerstvým koriandrem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 01. 2023 16:55
Vynikající recept, jídlo se moc povedlo. Asi záleží na tom, kolik vody/vývaru se přidá, mně z toho vyšel spíš dhal nebo curry, podobně jako na obrázku.

Naši partneři