- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 100
- STOB recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Dochucovadla:
skořice, badyán, sušený zázvor
Energetická hodnota celkem: 16992 kJ
Bílkoviny (g): 164,
Tuky (g): 156,
Sacharidy (g): 492,
SAFA (g): 22,
Cukry (g): 201,
Vláknina (g): 48,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 850 kJ
Bílkoviny (g): 8.2, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 24.6, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Mrkev nastrouháme najemno. Ořechy nameleme. V dostatečně velké míse smícháme mouku, 100 g cukru, ořechy, kypřicí prášek a koření. V jiné míse smícháme 4 žloutky, olej a kefír. Obě směsi spojíme dohromady a přidáme nastrouhanou mrkev. Ze 4 bílků vyšleháme sníh a opatrně vmícháme do těsta. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh vyšleháme se dvěma žloutky, 50 g cukru, pudinkovým práškem a trochou rumu. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme moukou a vlijeme polovinu těsta. Na těsto dáme tvarohovou náplň a zakryjeme zbylou polovinou těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 60-70 minut (kvůli tvarohové náplni se bábovka peče trochu déle).
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.